Ordinul Arhitecților București
Strada Sfântul Constantin 32, Bucharest, Romania
Casa se află în apropierea Cișmigiului și a pieții Kogălniceau, la intersecția străzilor Sfântu Constantin cu Plevnei și în apropierea bulevardelor Berzei-Buzești și Regina Elisabeta. Este construită ca reședință urbană în stil neoromânesc, pe modelul școlii de arhitectură a lui Ion Mincu pe care însă îl refinează și adaptează la specificul orașului la începutul secolului al XX-lea. Decorația florală și foișoarele sau doar unele dintre elementele care imprimă casei o atmosferă autentică a Bucureștiului interbelic.
Din 2013 este achiziționată de Ordinul Arhitecților București care realizează proiectul de transformare printr-un concurs de arhitectură, câștigat de biroul STARH, arh. Iulia Stanciu, Lucrările de restaurare au modernizat întreaga casă pentru a găzdui atât departamentul administrativ, cât și o bilbliotecă, o sală de conferințe și o sală de evenimente.
Prin acțiunile sale Ordinul Arhitecților București, cu o comunitate de 4000 de arhitecți, urmărește să crească vizibilitatea arhitecturii și arhitecților în societate și să contribuie la schimbarea modului în care orașul este perceput și produs de către multitudinea de actori sociali implicați în transformarea acestuia. Din seria de acțiuni inițiate a fost creșterea impactului Anualei de Arhitectură și deschiderea programului către inițiative comunitare relevante pentru București.
Regim de înălţime: S+P+1E+M
Suprafaţă teren: 0 m2
Suprafaţă construită: 0 m2
Suprafaţă desfăşurată: 0 m2
PLANURI:
Tip clădire: Clădire de birouri
Transport în comun:
accesibilitate:
- loc de parcare
- rampă de acces
dotări:
- instalaţie expoziţii
- aer conditionat
- sistem audio
- sală de conferinţe
- proiector
- Wi-Fi
- grupuri sanitare
utilități:
- curent electric
- încălzire
- apă
securitate:
- extinctoare foc
- evacuare dublă
- semnalizare ieșire
Arhitect: Florian Stănculescu
Anul construcţiei: începutul secolului XX
Perioada de construcţie: începutul secolului XX
Tip de clădire: Cuplat
Stil: Neoromânesc
Intervenţii ulterioare: Restaurare care transformă o clădire rezidențială a arhitectului realizată între anii 2014- 2017 în urma unui concurs public de arhitectură câștigat de Starh – arh. Iulia Stanciu.
Sistem constructiv:
Infrastructură: Beton
Suprastructură exterioară: Beton, Caramidă
Compartimentări: Caramidă
Învelitoare: Tablă
Uşi: Lemn
Ferestre: Lemn
Elemente valoroase: Decoraţii exterioare, Decoraţii interioare, Ceramică, Feronerie, Detalii